Geen boa’s maar toezichthouders vroegen om coronacheck app in restaurants

Gouda – Gisteravond hebben geen boa’s maar toezichthouders enkele bezoekers gevraagd naar hun coronacheck app. Dit omdat er signalen waren binnengekomen dat enkele ondernemers niet wilde controleren, zegt een woordvoerder van de gemeente Gouda. 

”De gemeente Gouda begrijpt dat de situatie mogelijk niet wenselijk is geweest en betreurt dit. De instructies hieromtrent worden nogmaals intern besproken en geëvalueerd.” Gister laat in de avond kwamen al enkele berichten voorbij op sociale media waarbij gasten en horecaondernemers hun ongenoegen uitten.

Boa’s en toezichthouders mogen niet gasten vragen om hun coronacheck app. Ze kunnen ook geen straf opleggen aan mensen die zonder QR-code in een café zitten, want dat is wettelijk niet strafbaar. Wel kunnen ze horecaondernemers aanspreken en beboeten als zij hun gasten niet controleren op een QR-code. De ondernemer kan wel de hulp inroepen van de boa of politie als een gast niet wil vertrekken omdat hij bij herhaald verzoek zijn QR-code niet laat zien of geen geldige code heeft en niet wil vertrekken. In dat geval is het OOV-beleid van toepassing en is de ondernemer niet meer aan te spreken.

Advertisements

08-10-2021 17:00