Gedragsregels voor Goudse taxichauffeurs

Er komen in Gouda gedragsregels voor taxichauffeurs. In de Algemene plaatselijke verordening Gouda (APV) wordt voor deze beroepsgroep een waarden- en normenprotocol opgenomen. Dat gebeurt op verzoek van de taxichauffeurs zelf.

In deze regels kunnen de taxibranche en de gemeente afspraken maken over het gebruik van de locatie van de taxistandplaats en de manier waarop taxi’s zich behoren te gedragen naar elkaar en naar de klanten. Volgens burgemeester Milo Schoenmaker hebben diverse taxichauffeurs aangegeven dat zij de onderlinge incidenten zat zijn. Vooral in de weekenden vindt er onderling wel eens agressief gedrag plaats. De aanleiding voor de opstootjes is vaak het ‘wegkapen’ van elkaars klanten.

Boetes
Welke regels er komen, is nog niet helemaal duidelijk. Schoenmaker gaf aan dat taxibedrijven onder meer boetes zullen krijgen wanneer hun chauffeurs zich niet netjes gedragen. Dit najaar worden de regels opgesteld. Burgemeester Schoenmaker verwacht de gedragsregels vanaf 1 januari 2017 kunnen ingaan.

Advertisements