Financieel fit in 2020

Minder geld uitgeven, niet meer rood staan en meer sparen. Ieder jaar staan deze goede geldvoornemens in de top 10 van goede voornemens. Zo’n 8 op de 10 Nederlanders neemt zich rond de jaarwisseling voor om beter met zijn geld om te gaan. Speciaal voor deze groep heeft het Nibud de Jaarplanner e-mailcoaching ontwikkeld. Een gratis, laagdrempelig coachingprogramma dat mensen het hele jaar door helpt financieel fit te worden en te blijven. 

Minder geld uitgeven is makkelijk gezegd maar voor veel mensen niet zo eenvoudig. Bijna 40 procent van de huishoudens heeft moeite met rondkomen. En velen willen wel minder uitgeven maar weten niet waarop ze (nog) kunnen bezuinigen. Om grip op de uitgaven te krijgen adviseert het Nibud het Persoonlijk Budgetadvies in te vullen en de inkomsten en uitgaven in kaart te brengen.

Nibud-directeur Arjan Vliegenthart: “Veel mensen geven structureel meer geld uit dan ze hebben, het is dan ook niet zo gek dat bezuinigen in de top 5 van goede voornemens staat. Helaas is het erg moeilijk om dit goed in de praktijk te brengen. Het vraagt meer van mensen dan even wat minder uitgeven in de supermarkt. Het Nibud heeft diverse hulpmiddelen en coachingsprogramma’s waarmee mensen grip op hun financiën kunnen krijgen, met de Jaarplanner e-mailcoaching word je een jaar lang begeleid.”

Advertisements

3 budgettips om 2020 mee in te gaan:

  1. Vul het Persoonlijk Budgetadvies op nibud.nl in en bepaal je maximale budget per uitgavenpost
  2. Verlaag je vaste lasten door bijvoorbeeld goedkopere verzekeringen te zoeken en over te stappen naar een andere energieleverancier
  3. Schrap abonnementen

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

19-12-2019 11:06