Filmhuis Gouda neemt afscheid van directeur Renske Wijntjes

Gouda – Het bestuur van Filmhuis Gouda en directeur Renske Wijntjes zijn over en weer tot de conclusie zijn gekomen dat ze in 2018 niet verder gaan met elkaar.

Met volle energie is Renkse in maart 2017 in het avontuur Filmhuis Gouda gedoken. Renske heeft keihard gewerkt en heeft in betrekkelijk korte tijd veel voor elkaar gekregen. Samen met het bestuur heeft zij haar handen vol gehad aan de Chocoladefabriek. Ook heeft zij intern mooie veranderingen doorgezet die ook na haar vertrek worden gehandhaafd. Toch bleek de match niet ideaal te zijn. Het is ons duidelijk geworden dat er verschillen van inzicht zijn over organisatie en beleid. In gezamenlijk overleg is besloten dat Renske met ingang van 1 januari 2018 niet meer werkzaam zal zijn voor Filmhuis Gouda.

Vooruitblik
Vooruitblikkend naar 2018 buigt het bestuur zich allereerst over de te nemen stappen om de vacante positie van directeur opnieuw in te vullen.”We trekken daar minimaal drie maanden voor uit”, zegt voorzitter Marcel van den Tooren. “Daarnaast gaan we bovenal door met het onderzoeken naar nieuwe mogelijkheden om Filmhuis Gouda nog steviger te verankeren in de Goudse samenleving. We blijven nieuwe mogelijkheden verkennen en creëren. De groei, het nieuwe elan en de energie die tijdens het Chocoladefabriek-avontuur bij iedereen naar boven kwam, willen we vasthouden en benutten. We blijven ons natuurlijk bovenal sterk maken voor een mooi programma en veel tevreden bezoekers. Met deze positieve houding duiken we 2018 in.”

Advertisements