Expositie WIJ na Gouda nu ook in Zuidplas te zien

Zuidplas – De tentoonstelling WIJ was een paar weken te zien op de Nieuwe Markt in Gouda. Nu verhuist deze expositie naar de gemeente Zuidplas. De expositie WIJ wil huiselijk geweld en kindermishandeling onder de aandacht brengt en terug wil dringen. Van 10 mei tot en met 1 juni 2021 is deze tentoonstelling te zien in Nieuwerkerk aan den IJssel en in Zevenhuizen. Iedereen kan de expositie gratis bekijken.

De expositie is een initiatief van Open Mind. Met behulp van een multimediale reizende tentoonstelling kan huiselijk geweld en kindermishandeling voor iedereen bespreekbaar gemaakt worden. De expositie is te zien op de Batavierlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel en op de Burgemeester Boerstraat in Zevenhuizen.

Wethouders Daan de Haas (Volksgezondheid) en Jan Verbeek (Jeugd) vinden het heel belangrijk dat deze expositie ook in Zuidplas is te zien: “Wij kunnen en willen onze ogen niet sluiten voor huiselijk geweld en kindermishandeling. De portretten en verhalen van de moedige mensen die de cirkel van geweld hebben doorbroken raken ons echt. Laten we daarom samen een veilig netwerk en sociale omgeving vormen voor iedereen die hiermee te maken heeft. Want zoals deze expositie ons duidelijk maakt: niets doen is geen optie.”

Advertisements

Eind vorig jaar is de expositie gestart in Rotterdam, de afgelopen weken was die in Gouda te bezichtigen. Een deel van de expositie is online te zien en te beluisteren. Op https://www.stichtingopenmind.nl/wij-content/ staan filmpjes, een magazine en een podcastserie.

Naast deze expositie is de gemeente Zuidplas ook structureel bezig met het aanpakken van huiselijk geweld en kindermishandeling. In de gemeentebegroting 2019 is voor de aanpak van geweld in huiselijke kring een aanvullend structureel bedrag opgenomen van € 30.000. Goede samenwerking tussen het Sociaal Team en Veilig Thuis is een van de speerpunten. Daarnaast ondersteunen we stichting Humanitas met het helpen van een omgangsregeling voor gescheiden ouders. Soms liggen de verhoudingen na een scheiding zo ingewikkeld of pijnlijk dat ouders er zelf niet uit komen. Daarvoor is het programma Begeleide Omgangsregeling voor gescheiden ouders’ (BOR) opgezet.

10-05-2021 18:30