Za. 14-04: Expositie Verhalen over Vrede zonder (kern)wapens

Gouda – Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid in Gouda organiseert een tentoonstelling over de grote demonstraties na de tweede wereldoorlog; Verhalen over Vrede zonder (kern)wapens.

In de tweede helft van de vorige eeuw staat de (wereld)bevolking op tegen (kern)wapens. Europa heeft de verschrikkingen van twee wereldoorlogen achter de rug, gecombineerd met steeds snellere en directere berichtgeving en het drukkende gevoel van de koude oorlog, gaat men de straat op tegen kernproeven, de wapenwedloop en de plaatsing van de kernwapens. Zo is het mogelijk dat Amsterdam (‘81) en Den Haag (’83) de straten vol stromen in de grootste demonstraties die Nederland heeft gekend. Wat motiveerde deze demonstranten? We laten een aantal vredesdemonstranten zelf aan het woord.

Het Museum voor Vrede en Geweldloosheid vindt men in de Serre van het Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30 in Gouda. De expositie is van 14 april tot en met 1 november 2018 te bezichtigen, op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

14-04-2018 19:50

Advertisements