ProviderCheck: ‘Gouda heeft het traagste internet van Nederland’

Gouda – Uit recentelijk onderzoek naar de internet snelheden in Nederland blijkt dat Gouda met 17 Mb per seconde gemiddeld het traagste internet van Nederland heeft. Het snelste internet is te vinden in Almere met maar liefst 58 Mb per seconde. 

Gouda is de hekkensluiter in Nederland en verdient de twijfelachtige eer van stad met de traagste internetverbinding. Verder staat Zwolle (22 Mb/sec) op de tweede plaats en Woerden (24 Mb/sec) op plaats vijf waar internetgebruikers (iets minder) lang moeten wachten tot een video is geladen. Het onderzoek werd gedaan op basis van meer dan 50.000 speedtests, uitgevoerd door heel Nederland in het afgelopen jaar. Wie vindt dat zijn internetverbinding traag is, kan dit relativeren met de gedachte dat er in Reeuwijk een arme ziel rondloopt met een verbinding van slechts 0,02 Mb per seconde.

Oorzaak verschillen
Vinden mensen in Almere een snellere internet verbinding belangrijker, en zijn ze bereid er meer voor te betalen dan in Gouda? “Niet perse”, aldus ProviderCheck – het bedrijf dat de data uit haar speedtest analyseerde. “Er zijn verschillende oorzaken die de snelheid van het internet kunnen bepalen.” Meer informatie en tips zijn terug te vinden op de website van ProviderCheck.

Advertisements