Eindeloos shoppen in Gouda Modestad

Gouda – De afspraak ligt al weken vast in de agenda, want met drukke levens, veeleisende banen, gezinnen en sportabonnementen moeten we wel. Het is tijd voor een nieuwe garderobe, of minstens wat nieuwe kleding en voor roddels, wijntjes en quality time met vriendinnen. Vandaag staat in het teken van shoppen, van mode en van de laatste en leukste trends. Vergeet Amsterdam, Rotterdam of Utrecht: dit is Gouda Modestad!

Ik heb afgesproken met Mieke, Eva, Emily en Jill. We kennen elkaar nog van de middelbare school en terwijl we allemaal compleet iets anders zijn gaan studeren of zijn gaan werken, is de vriendschap behouden gebleven. Mieke en Jill wonen in Rotterdam, Emily houdt helemaal niet van de drukke stad en woont vlakbij de Reeuwijkse Plassen, Eva is inmiddels gesetteld in Utrecht en ik ben eigenlijk nooit weggeweest uit mijn geliefde Gouda. En omdat Gouda zo fantastisch bereikbaar is (en ik al weken zeur over het feit dat echt iédereen er zal kunnen slagen) hebben we in de binnenstad afgesproken. Hoera voor een heerlijke dag en hoera voor vriendinnen!

 

Advertisements

11:40 uur 

Gearmd en lachend lopen we over de Kleiweg: blij om elkaar weer te zien! Om beurten zien we dingen die we willen hebben: chunky sportschoenen (‘Zooo leuk onder een pak!’), een crossbodytas (‘Superhandig voor onderweg, toch?’), een hooggesloten blouseje (‘Dat kan chique, maar juist ook casual. Ideaal!’) en zwarte legerkistjes (‘Of ben ik er te oud voor?’). We stuiven winkels in en zijn allemaal onder de indruk: Gouds winkelpersoneel legt de rode loper uit om klanten te helpen, adviseren en tevreden weg te zien gaan. De eerste tasjes bungelen aan handen en armen en de sfeer is uitbundig. Tijd voor een eerste serieuze pas-sessie! Al snel vinden we trendy boutiques in de smalle zijstraatjes van Gouda en (her)ontdekken we de leren broek (‘Daar ben ik toch veel te dik voor?’), het winterse vest (‘Ik kan hier wel in gaan wonen, zo lekker’) en de lange jurk met dierenprint (‘Ik houd zo van panter!’). Weer wordt er gekocht, geruzied over wie wat wel of niet mag aanschaffen en de ‘buit’ van de dag wordt stilletjes aan zwaarder.

 

13:30 uur      

Tijd voor een time-out! Op een paar minuten lopen van de drukke winkelstraten bevindt zich een prachtig monumentaal, industrieel restaurant: groot, licht en modern en ik weet dat je er heerlijk kunt zitten met vriendinnen. Eva en Jill kiezen voor de Italiaanse plankje met hammetjes, kazen en olijfjes, en zelf ga ik, net als Emily en Mieke voor zoet: de cheesecakeproeverij. Een flesje wijn gaat open en de eerste roddels worden uitgewisseld. Mieke heeft net een leuke date gehad (‘Wat doet ‘ie? Is ‘ie knap?’), Eva is vijf kilo afgevallen (Hoe dan? Wil ik ook! Maar eerst cheesecake!’) en alle oud-schoolgenoten uit Gouda passeren de revue. Als de wijn op is en van alle cheesecake is geproefd rekenen we af, klaar voor shoppingronde 2!

 

15:00 uur        

Voor echtgenoten en liefjes willen we niet met lege handen thuiskomen. Ook voor heren heeft Gouda veel te bieden: pakken, jasjes en overhemden voor de momenten waarop hij netjes of feestelijk voor de dag wil komen en shirts, sweaters en hoodies voor de relaxte momenten. Ik koop een short voor mijn lief (‘Omdat hij van die mooie kuiten heeft!’), Jills oog is gevallen op een pinstripe lange aansluitende broek voor haar man en Emily’s echtgenoot, die een beetje frivool is, krijgt een overhemd met uitgesproken print en korte mouw. Eva heeft de meest klassieke smaak, en slaagt ook (ze weet zelfs boord,-, buik- en lengtematen uit haar hoofd) met een Oxford cotton shirt. Mieke koopt lekker voor zichzelf nog een ragfijn armbandje, dat prachtig past bij de effen hemdjurk die ze eerder vandaag al scoorde. Tijd voor nog een wijntje!

 

17:00 uur

Wat hebben we genoten van de knusse binnenstad van Gouda! Tevreden schuiven we aan op een terras op de Markt, dat inmiddels gezellig druk is. De tassen, zakken en pakjes krijgen een plekje en de ober brengt een gezellig borrelplankje met mini-quiches, zalmrolletjes en, natuurlijk, wijn. Genietend van het prachtige uitzicht op het stadhuis en het geroezemoes om ons heen proosten we op een geslaagde dag shoppen in het prachtige Gouda!

Gouda heeft meer dan 40 modewinkels in de historische binnenstad. De campagne ‘Gouda Modestad’ heeft ook een route gemaakt om door alle leuke modewinkeltjes te bezoeken. Neem een kijkje op www.goudamodestad.nl

 

Door Jessica Vlastuin

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

24-09-2020 12:36