Einde zwemwaterseizoen 2015

Op 1 oktober eindigde het zwemwaterseizoen van 2015. Dit houdt in dat de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) vanaf die datum de zwemwaterkwaliteit van de 104 officiële zwemwaterlocaties in de provincie Zuid- Holland niet meer inspecteert. Ook vervallen per die datum alle geldende maatregelen.

Zwemwaterseizoen 2016
Op 1 mei 2016 start het nieuwe zwemwaterseizoen. Tot die tijd wordt de waterkwaliteit bij de officiële zwemwaterlocaties niet gecontroleerd. De ODMH raadt om die reden het zwemmen af op de zwemwaterlocaties.

Het zwemwaterseizoen 2016 loopt van 1 mei tot 1 oktober 2016. In die tijd controleren en handhaven de zwemwaterinspecteurs van de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) de officiële zwemwaterlocaties op veiligheid, waterkwaliteit en hygiëne. Als de situatie daartoe aanleiding geeft, neemt de ODMH maatregelen. Dit kan zijn het afgeven van een waarschuwing, een negatief zwemadvies of een zwemverbod. Geldt voor een zwemwaterlocatie een maatregel dan wordt dit duidelijk aangegeven op het blauwe informatiebord bij de betreffende locatie en wordt erover getwitterd.