Dubbele winst voor Timios Meisjes B1

Boskoop – Het talentvolle MB1 van Timios is winterkampioen geworden in de 1e klasse en komt daarom vanaf januari uit in de Hoofdklasse C van de regio West.

Op 6 januari begon het eerstejaars B-team aan de tweede helft van het volleybalseizoen met de voorronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK). Het team eindigde als derde in de poule en is hierdoor geen ronde verder. Op woensdag 10 januari werd dit ruimschoots goedgemaakt door de kwartfinale van de landelijke Bekercompetitie te behalen. Er werd met 1-3 van Dosko MB1 in Stolwijk gewonnen.

De eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse beloofde een spannende te worden, aangezien tegenstander VV Utrecht MB1 dit seizoen al in de Hoofdklasse actief was. Op zaterdag 13 januari werden de Utrechtse bezoekers echter met 25-16, 25-18, 25-13 en 25-10 overklast door Timios en zijn de eerste vijf punten voor MB1 binnen.

Advertisements

Dionne Droog, die normaal in de A-jeugd speelt maar nog de B-leeftijd heeft, speelde een prima wedstrijd aan het net. Ook serverend bracht zij veel punten, net als Nadine van Maaren. Na afloop werden de meisjes en hun trainers gehuldigd voor hun kampioenschap.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 27 januari om 14.30 uur in de Groenswaard in Waddinxveen tegen VHZ MB1 uit Nieuw-Vennep.