Drinkwaterprijs Oasen blijft gelijk in 2018

Gouda – In 2018 kost 1000 liter drinkwater bij Oasen 1,14 euro (1,135 euro). Dat is hetzelfde bedrag als in 2017. Ook het vastrechttarief blijft in 2018 gelijk met 75,68 euro. Oasen blijft onverminderd investeren in de drinkwatervoorziening en heeft hiervoor veel gedaan aan het terugdringen van haar kosten. De 24 gemeentelijke aandeelhouders van Oasen keurden het nieuwe tarief op dinsdag 28 november goed.

Zacht water met innovatieve zuivering
Oasen investeert al jaren veel in het verder optimaliseren van de drinkwatervoorziening. Zo opende het bedrijf dit jaar een innovatieve zuivering in Krimpen aan de Lek waar zacht drinkwater wordt gemaakt. Hierdoor komt er nergens meer hard water uit de kraan in het voorzieningsgebied van Oasen. Het bedrijf vernieuwde ook dit jaar weer oude waterleidingen. In totaal werd bijna 50 kilometer waterleiding vernieuwd, waardoor de kwaliteit van de infrastructuur verbeterde.

Groeiend aantal inwoners
Om het drinkwatertarief ondanks deze investeringen in 2018 gelijk te houden heeft Oasen veel gedaan om haar kosten te verminderen. Daarnaast namen de inkomsten toe door de aantrekkende economie. Oasen merkt dit aan een toename in het waterverbruik en een groeiend aantal inwoners in het voorzieningsgebied. Inmiddels wonen er meer dan 765.000 mensen in het voorzieningsgebied van Oasen die jaarlijks ruim 46 miljard liter drinkwater gebruiken.

Advertisements

Over Oasen
Oasen zorgt dat 765.000 inwoners van het oosten van Zuid-Holland elke dag onberispelijk drinkwater uit de kraan krijgen. Kijk voor meer informatie op www.oasen.nl