Driekwart van de getrouwde stellen zoent niet tijdens seks

Zoenen zal nooit uit de mode raken – behalve met je vaste partner, volgens een onthullend nieuw onderzoek dat de kusgewoontes van vreemdgaande mannen en vrouwen bestudeerde.

Het onderzoek, gehouden door Victoria Milan, een datingsite voor getrouwde en gebonden mensen die op zoek zijn naar een avontuurtje, vroeg meer dan 4500 van haar mannelijke en vrouwelijke leden naar hun kusgewoontes, wie het beste kan zoenen en hun zinnenprikkelende tongtechnieken.

Acht van alle tien ondervraagde mensen zegt dat zij zoenen belangrijk vinden en meer dan 90% vindt het vaak net zo opwindend en verleidelijk als andere, meer erotische handelingen.

Passie, opwinding en verleiding lijken de sleutel tot de perfecte kus te zijn – weinig verrassend dat het spannender is om een minnaar te zoenen dan een vaste partner.
Driekwart van de onderzochte mensen zegt dat ze hun partner niet graag kussen tijdens seks. Maar als het gaat om het kussen van een minnaar tijdens de intieme ogenblikken, zegt bijna 80% dat het de beleving versterkt.

Wat echter wel opvallend is, is dat 95% van de mensen zegt dat mensen die goed zoenen zeldzaam zijn. Niet iedereen kan het goed.

Volgens het onderzoek wordt het zoenen van een vaste partner een corvee. Bijna een derde van de geënquêteerden beantwoordt de vraag wat zijn of haar favoriete manier is om de vaste partner te zoenen ‘met een snelle kus’. Een kwart geeft de voorkeur aan een romantische kus, gevolgd door 15% met een plagerige kus.

Als het gaat om het verleiden van een minnaar is de kus op één van de lippen favoriet. 28% zegt dat het langzaam kussen van of het zuigen op een van de lippen van de partner de beste, meest sensuele ervaring is. Een kwart tongzoent graag, terwijl 15% zegt ondersteboven te raken van een langzame, romantische kus.

Volgens oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, is kussen de ultieme verleidingsdaad.

“Kussen vol adrenaline, lust en passie kunnen erotischer zijn dan daadwerkelijk met iemand naar bed te gaan, volgens onze zeer ervaren leden. Een kus tussen vaste partners is een gewoonte, vaak verstoken van enige emotie. Een kus tussen minnaars is vol opwinding en gevoel”, zei hij.