Drie turners TOOS naar landelijke finale

Op zondag 26 april werd in Twello de tweede halve finale van het Nederlands Kampioenschap herenturnen georganiseerd. Zeven heren van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen kwamen in actie waarvan er zich drie wisten te plaatsen voor de landelijke finale.

Bij deze halve finale lagen er startbewijzen klaar voor de landelijke meerkampfinale voor de beste twaalf turners per categorie.

TOOS was in categorie Benjamin 10 vertegenwoordigd door vier jonge mannen: Auke de Lange, Damian Rook, Naud van Egmond en Niels Romijn. Deze jonge mannen kwamen goed voor de dag. Dit resulteerde in een finaleplaats voor Naud die zeer knap 9ewerd. Auke viste net achter het net met een 14e plaats. Damian kwam uit op een 21e plaats en Niels eindigde als 39e.

Victor Moons turnde in categorie Instap 9 zijn beste wedstrijd van het seizoen. Met een uitstekende 11e plaats sleepte hij een startbewijs voor de landelijke meerkampfinale in de wacht.

Nils Eriks vertoonde zijn kunsten in categorie Pupil 8. In deze zware categorie kon Nils zich niet mengen in de strijd om de finaleplaatsen. Hij kwam uit op een 27e plaats.

Het ETEC TOOS Turn Team had Roeland Sleijpen afgevaardigd in categorie Jeugd 7. De concurrentie is bijzonder groot in deze categorie. Een ongebruikelijke fout bij het toestel rek zorgde voor de nodige spanning, maar door vijf goede oefeningen op de andere toestellen, stelde Roeland met een 7e plaats zijn startbewijs voor de landelijke finale veilig.

turners toos