Drie titels voor Akabbouz op Zuid-Nederlands kampioenschap Taekwondo

Gouda / ‘s Hertogenbosch – Taekwondovereniging Akabbouz uit Gouda heeft zaterdag 27 januari drie titels veroverd bij het Zuid-Nederlands kampioenschap Taekwondo in Roelofarendsveen. Imrane Baldane (9), Sohaib Sadiqui (13) en Salaheddine Hassani (16) uit Gouda pakten eerste plaatsen op het onderdeel “Olympic Sparring” (vrije gevecht).

In de voorrondes versloegen zij al hun tegenstanders met duidelijke scores en daarmee gingen de Goudse sporters in hun poule overtuigend door naar de finale. Daarin wisten zij opnieuw indruk te maken en met groot machtsvertoon werd de Zuid-Nederlandse titel binnengehaald. De Goudse talenten vochten een foutloos toernooi.

Naast de drie titels wisten nog vijf sporters van Sportclub Akabbouz een podiumplaats te bemachtigen.

Saida el Baih (11), Lars Van Eijkelenburg (12) en Mohamed Baldane (15) wiste in hun klasse ook tevens tot de finale door te dringen. Zij hebben gestreden voor wat zij waard waren maar dat was net niet voldoende. De finale ging weliswaar nipt verloren maar zij mogen zeer tevreden zijn met een 2e plaats.

Rida Aouad (13) en Nasreddine Hariti (12) weerden zich kranig in hun sterk bezette poules. Zij vochten de longen uit hun lijf en moesten bij de einduitslag genoegen nemen met een 3e plaats.

Het volgende toernooi waar de jeugd van Taekwondo Akabbouz aan zal deelnemen is het West-Nederlands Kampioenschap 2018 dat in Februari wordt gehouden in Roelofarendsveen.