Drie Nederlands Kampioenen Roei- en Zeilvereniging Gouda

Gouda – Op de Bosbaan in Amsterdam zijn afgelopen weekend drie Nederlandse Kampioenschappen behaald door junioren roeisters van de Roei- en Zeilvereniging Gouda.

Op zaterdag roeiden Annelotte en Henriette Maitland in de finale van de meisjes dubbel vier (samen met roeisters van roeivereniging de Hunze uit Groningen en Die Leythe uit Leiden). In een boot met vier roeiers met elk twee riemen snelden zij op zaterdag onbedreigd naar het goud, na eerder op de dag ook al een duidelijk visitekaartje te hebben afgegeven in de voorwedstrijd.

Even daarvoor had ook Lisa Bruijnincx met haar ploeggenoten in het meisjes onder 18 veld de Nederlandse titel opgeeist.

Advertisements

Op zondag wist Lisa daar ook nog het kampioenschap in de meisjes 8 met stuurman aan toe te voegen, na eerder op die dag ook al zeer verdienstelijk in het senioren dames skiff veld de finale te roeien. Haar kandidatuur voor het WK Roeien voor junioren daarmee onderstrepend.

Ook de zusjes Maitland kwamen op zondag op het water. Hoewel helaas net geen Nederlandse Kampioenschap werd behaald, werd met een tweede plaats in een veld van 28 dubbeltweetjes wel een uitstekende prestatie neergezet.

Tot slot wist detienjarige Bente Ouderkerken in de skiff de eerste plaats te halen in het meisjes 14 skiff veld. Helaas was dit nummer geen Nederlands kampioenschap, maar het geeft wel aan dat de Roei- en Zeilvereniging Gouda op alle fronten meestrijdt.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android
20-06-2018 15:12