DocuDinner laat impact vleesconsumptie zien

Gouda – Annemieke den Hartog en Paul Smit organiseren op zondag 11 juni het evenement DocuDinner bij lunchcafé Curcuma aan de Korte Groenendaal. Bij dit evenement krijgen deelnemers een documentaire (‘Cowspiracy’) te zien die in detail ingaat op de impact die vleesconsumptie heeft op mens, dier en milieu. Aansluitend is er gelegenheid tot discussie en worden er vragen beantwoord.

Curcuma verzorgt vervolgens een plantaardige maaltijd. Iedere deelnemer krijgt een ‘goodiebag’ mee naar huis met daarin documentatie en plantaardige producten. Met DocuDinner streven Annemieke en Paul ernaar om op een laagdrempelige wijze bezoekers kennis te laten maken met plantaardige voeding.

Voor het eerst in Gouda
“Plantaardige voeding is ‘in’, het is hip zonder dat je kan spreken over een trend. Steeds meer mensen zijn zich bewust dat ze zelf wat kunnen doen aan het milieu, gezondheid en dierenwelzijn. Wij hebben met DocuDinner een leuk, inspirerend evenement gecreëerd waarbij de reacties doorgaans laaiend enthousiast zijn. We doen dit al anderhalf jaar in Dordrecht en komende zondag zijn we voor het eerst in Gouda aanwezig”, zeggen Annemieke en Paul. Het DocuDinner begint om 16.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Deelname kost 15 euro.