Do. 29-11: Studieseminar met ds. Oscar Lohuis: Waarom christenen iets met Israel hebben

SONY DSC

Op donderdag 29 november is er in Gouda een studieavond met ds. Oscar Lohuis, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom christenen iets met Israël hebben. De bijeenkomst vindt plaats in de Pauluskerk, Van Hogendorpplein 2 in Gouda. De aanvang is om 19.45 uur, toegang is gratis.

Waarom christenen iets met Israël hebben

Als je christen wordt krijg je automatisch iets met Israël. Tenminste, als je de Bijbel mag geloven. Toch leeft dit idee bij vele christenen niet. Efeze 2:11-22 en 3:6 laten ons zien dat wij medeburgers, mede-erfgenamen en mededeelgenoten met Israël zijn geworden. Het belangrijk te beseffen wat dat wel en niet inhoudt. Het christendom heeft Jezus en de apostelen losgekoppeld van het volk Israël. Dat klopt niet. In deze lezing denken we na over de eenheid van de Kerk met Israël, hoe de niet-Joodse gelovigen in Jezus zich verhouden tot het verbondsvolk van God.

Achtergrond spreker

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen. Lohuis: “De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld.”

Advertisements

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

29-11-2018 09:00