Do. 29-11: Stadsdebat tolerantie in Gouda: beschermen of begrenzen?

Tolerantie zit van oudsher in de genen van de Gouwenaars. Gouda’s geschiedenis is rijk is aan personages en gebeurtenissen die de Goudse tolerantie kenmerken. Maar hoe staat het tegenwoordig met de tolerantie in Gouda? Is Gouda wel zo tolerant? Wat verstaan we eigenlijk onder tolerantie? Zien we tolerantie als een noodzaak of moeten we hier juist grenzen aan stellen? In het stadsdebat op donderdag 29 november gaan diverse Gouwenaars met elkaar hierover in debat. Het gesprek gaat over het onderwerp tolerantie binnen de thema’s religie, werkgelegenheid, onderwijs en media.

Stadsdebat in Lagerhuisvorm

Gouwenaars en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om dit onderwerp met experts en organisaties uit de stad te verkennen, visies met elkaar te delen en elkaar in positieve zin in debat uit te dagen. Onder leiding van Martijn de Greve (presentator NPO RADIO1 programma ‘Haagse Lobby’) vindt dit debat plaats in Lagerhuisvorm.

Inleiding

De inleiding wordt verzorgd door prof. dr. Paul H.A.M. Abels (1956), Gouwenaar en geschiedschrijver van Gouda. Hij zal de avond een zet in de rug geven met een inleiding over de geschiedenis van tolerantie in Gouda. In het dagelijks leven is bijzonder hoogleraar Inlichtingen- en veiligheidsdiensten en raadadviseur bij de NCTV.

Advertisements
Dialoog met de stad

Dit stadsdebat maakt deel uit van een serie activiteiten die de gemeente Gouda organiseert vanuit haar beleid ter voorkoming én de aanpak van radicalisering en polarisatie in Gouda. De gemeente creëert graag podium voor dialoog en discussie.

Aanmelden voor deelname

Het stadsdebat vindt plaats in de Goudse Schouwburg op 29 november van 19.30 tot 21.30 uur. Deelname aan het stadsdebat is gratis. Vooraf aanmelden via stadsdebat@gouda.nl is wel een vereiste.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

29-11-2018 09:00