Do. 28-9: Lezing ‘The sound of war and peace: Woodstock!’ in het Verzetsmuseum

Gouda – In de muzikale lezing ‘Muziek en oorlog & vrede: Woodstock!’ neemt musicoloog, gitaarvirtuoos en organisatiekundige Rik Spann de toehoorders mee op een bewogen reis langs verschillende perspectieven op het thema Oorlog en Vrede. Hij doet dit via een muzikale en reflectieve blik op het Woodstock-festival (1969), en de rol die het festival speelde in de politieke en sociale context van de Vietnam-oorlog. Hierbij maakt hij gebruik van fascinerende filmfragmenten, en vertelt hij live gespeelde muzikale verhalen rondom deelnemers aan het festival, zoals Jimi Hendrix, Country Joe and the Fish, Carlos Santana, Ten Years After, Richie Havens, Crosby, Stills, Nash & Young, Tim Hardin, Creedence Clearwater Revival, The Who en anderen.

Drs. Rik Spann (mede-oprichter van DeGoudseSchool) verbindt idee├źn uit muziek, kunst, wetenschap en spiritualiteit met elkaar, met als doel om mensen, teams en organisaties terzijde te staan bij (complexe) veranderprocessen. Hij werkte als creatief trainer op Nyenrode Business Universiteit, inspireerde talloze organisaties (bedrijfsleven, ministeries, onderwijs, zorg) en heeft zeer ruime ervaring in het internationale lezingen – en workshopcircuit (meer dan 1500 sessies in meer dan 10 landen).

De lezing wordt gehouden in het Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30 in Gouda. De inloop is vanaf 19.30 uur en de start is om 20.00 uur. Entree is 2,50 euro en reserveren is verplicht. Dit kan via: info@verzetsmuseum-zh.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 0182-520 385.