Do. 28-9: Concordia Filmavond: Beyond Sleep

Haastrecht – Donderdag 28 september draait in Theater Concordia ‘Beyond Sleep’, een dramafilm uit 2016 naar het boek ‘Nooit meer slapen’ van W.F. Hermans. De film won een Gouden Kalf voor Beste Regie, Gouden Kalf voor Beste Muziek, Gouden Kalf voor Beste Geluid.

Beyond Sleep gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in Noorwegen naar meteorieten zoekt. De ambitieuze Alfred hoopt zijn naam door deze reis aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs te verbinden en zo het werk van zijn vader voort te zetten. Die kwam tijdens zijn eigen onderzoeksproject om het leven. Alfred zoekt, struikelt en moet afzien op de wrede toendra. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin.

Het boek Nooit Meer Slapen van schrijver Willem Frederik Hermans verscheen in 1966. Het werk werd vanwege zijn vertelstijl en nadruk op thematiek als niet te verfilmen beschouwd. Regisseur Boudewijn Koole (van het internationaal gelauwerde familiedrama Kauwboy) bewijst met zijn bijzonder mooie en intelligente film het tegendeel. En Reinout Scholten van Aschat (26) laat zien, nog veel meer dan met zijn bekroonde optreden als Holleeder-lookalike Rem in De Heineken Ontvoering, een film te kunnen dragen. Beyond Sleep was de openingsfilm van het 45ste International Film Festival Rotterdam.

Concordia Filmavond begint donderdag 28 september om 20.15 uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (à € 8 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). De minimumleeftijd voor deze film is 12 jaar.