Do.28-05: Eeuwelingen in de Chocoladefabriek

Op donderdag 28 mei is er een schrijversontmoeting met Steffie van den Oord in de Chocoladefabriek Gouda over Eeuwelingen. ‘Eeuwelingen: levensverhalen van honderdjarigen in Nederland’ is een reeks portretten van mensen die aan het begin van deze eeuw honderd of nog ouder waren. Aan de hand van tweeëntwintig persoonlijke geschiedenissen wordt het beeld geschetst van de twintigste eeuw. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.bibliotheekgouda.nl

Eeuwelingen: ze zijn honderd. En ouder. Ze overleefden de Spaanse griep, de crisisjaren en twee wereldoorlogen en ze zagen hun leven radicaal veranderen met de komst van de koelkast, de auto of zelfs elektriciteit. Is hun kalmte en vastberaden optimisme het recept om honderd te worden? De schrijversontmoeting is onderdeel van de themaprogrammering ‘Heeft Vroman Effect? waarbij we onderzoeken welk deel van Vroman in ons schuil gaat. Met diverse activiteiten, lezingen en workshops ademt de Chocoladefabriek in april, mei, juni de geest van Vroman.

Steffie van den Oord studeerde geschiedenis, literatuurwetenschappen en journalistiek, in Nijmegen en Rome en werkte als verslaggever voor vpro-radio. Pas toen ze rond de Millenniumwisseling honderdjarigen interviewde, omdat het ook een eeuwwisseling was, herontdekte Van den Oord het mysterie van het verleden: Eeuwelingen, levensverhalen van honderdjarigen in Nederland, was het onontkoombare gevolg. Onlangs verscheen de 14e druk.

Datum: donderdag 28 mei 2015
Tijd: 20.00 -22.00 uur
Locatie: Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20
Entree: Bibliotheekleden/Voordeel met je Biebpas €9,50 , niet-leden €11