Do.28-01: Concordia Filmavond: Gluckauf

Donderdag 28 januari is het weer Concordia Filmavond in Haastrecht. Met dit keer ‘Gluckauf’, een Limburgs misdaaddrama (uit 2015) over de verstikkende relatie tussen een vader en zijn rebelse zoon, die ontdekt dat zijn pa geld schuldig is aan de onderwereld. Met vier Gouden Kalveren is Gluckauf van regisseur Remy van Heugten onlangs de grote winnaar geworden op het Gala van de Nederlandse Film. De film werd uitgeroepen tot Beste Film, en won ook in de categorieën Beste Regie, Beste Scenario en Beste Camera.

Lei, een dolende vijftiger uit Zuid-Limburg die onder aan de sociale ladder leeft, doet alles om te overleven. Zijn grote angst is om de erkenning van zijn zoon Jeffrey, een ambitieuze twintiger, kwijt te raken. Wanneer Jeffrey ontdekt dat zijn vader een schuld heeft bij een charismatische onderwereldfiguur, doet hij wat elke liefhebbende zoon zou doen: hij beschouwt zijn vaders schuld als de zijne. Met dit geheel in het Limburgs dialect gesproken misdaaddrama maakt Remy van Heugten zijn regiedebuut. De film is gebaseerd op persoonlijke ervaringen tijdens zijn jeugd in Zuid-Limburg. Een streek waar de sociaaleconomische gevolgen van de sluiting van de mijnen nog steeds zeer voelbaar zijn.

“Authentiek, aangrijpend en prachtig gefilmd.” (VPRO GIDS)

Gluckauf begint donderdag 28 januari om 20.15 uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Minimum leeftijd is 12 jaar. Kaarten (à € 7,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).
www.theaterconcordia.nl