Do. 22-3: Boekenclubavond bij Verkaaik

Gouda – Aangestoken door de enthousiaste ambassadeur, Michel Krielaars en de ‘sterrenregen’ in NRC en Volkskrant, hebben we deze titel gekozen voor de leesclub. Uiteraard wil ‘Verkaaiktussendeboeken’ aansluiten. Zeker nu Michel Krielaars, chef Boeken van NRC Handelsblad en schrijver van o.a. zijn non-fictiedebuut Het brilletje van Tsjechov, de avond zal begeleiden.

Tien uitgeverijen, honderd boekhandels, waaronder Verkaaik, en Schwob presenteren gezamenlijk de mooiste en meest bijzondere boeken uit de twintigste eeuw. 2018 wordt daarmee een jaar vol ontdekkingen.

Over Meteoor
Een vliegtuigje stort neer en de enige overlevende wordt uit de wrakstukken gehaald en zwaar verbrand en in coma naar een ziekenhuis gebracht. Niemand weet wie hij is of waar hij vandaan komt. De arts en de anderen die met hem in aanraking komen, kunnen er slechts naar gissen. Ze noemen hem geval X.

In Meteoor vertelt Capek over wat we kunnen weten van een ander mens. Door de verschillende perspectieven bij elkaar te voegen kun je je een samenhangend beeld van iemand vormen. In hoeverre dat een waarachtig beeld is, laat Capek in het midden. De arts, de zuster, de helderziende en de schrijver leveren ieder hun versie van het verhaal, en samen schetsen ze een volledig beeld.

Over Karel Capek
Karel Capek was een Tsjechisch schrijver. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste schrijvers van zijn generatie. Hij schreef enkele werken samen met zijn broer Josef.

Activiteit: Boekenclubavond over het boek ‘Meteoor’ van Karel Capek
Datum: Donderdagavond 22 maart 2018
Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur
Aanmelden via: info@boekhandelverkaaik.nl
Toegang: 2,50 euro (incl. consumptie)

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl