Do. 22-2: Lezing Verzetsmuseum

Gouda – Teun Hardjono geeft op donderdag 22 februari de lezing ‘slaapwandelend een nieuwe oorlog binnenlopen?’ in Verzetsmuseum Zuid-Holland aan de Turfmarkt 30 in Gouda.

In een televisie-uitzending van College Tour sprak António Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de vrees uit dat we ‘slaapwandelend een nieuwe oorlog binnenlopen’. Is er dan niets terechtgekomen van de droom van ‘nooit meer oorlog’ na WO II? Dreigt de Europese samenwerking, onder andere bedoeld om een nieuwe catastrofe te voorkomen, dan alsnog te falen?

In een studie uitgevoerd voor het Wetenschappelijk Instituut van het CDA is aannemelijk gemaakt dat de Europese Unie als instituut dezelfde ontwikkeling heeft doorgemaakt als waarneembaar is bij bedrijven. Dat maakt ook mogelijk te duiden waar ‘het mis is gegaan’, maar ook dat het nog niet te laat is, mits we de juiste maatregelen nemen. Wat die zijn en of er ook parallellen zijn met de aanloop naar WO II is het onderwerp van deze lezing die gegeven wordt door em. hoogleraar bedrijfskunde Teun Hardjono.

Advertisements

Teun Hardjono (1949) is initiatiefnemer en voorzitter van de DeGoudseSchool (www.degoudseschool.nl) en voorzitter van Trees of Wisdom. Verder is hij vrijwilliger bij Verzetsmuseum Zuid-Holland en voor het CDA lid van de gemeenteraad van Gouda. Tot aan zijn emeritaat in 2015 was hij parttime hoogleraar aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University Rotterdam. Hij schreef verschillende boeken en een reeks van artikelen.

De inloop is vanaf 19.30 uur en de start is om 20.00 uur. Entree is 2,50 euro en reserveren is verplicht. Dit kan via e-mail: info@verzetsmuseum-zh.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 0182-520 385.