Do.21-05: Waterwandeling Haastrecht

Door het hele jaar heen organiseert het Gemaal workshops, lezingen, excursies, kinderactiviteiten en is ze partner bij diverse wandelarrangementen. Deze maand zijn er twee met een gids, waarbij het Gemaal aan Hoogstraat 31 een van de te bezoeken locaties is: de maandelijkse Waterwandeling 1815 en de jaarlijkse Stoom-, wind en waterwandeling.

Dit jaar is het Jaar van de Waterlinies. Reden om t/m oktober elke maand een middagwandeling 1815 tussen Vlist en Haastrecht te organiseren. Na een busritje en een heerlijke lunch bij Café De Vlist vertelt donderdag 21 mei watergids Marina Perdijk over de nog zichtbare restanten van de Oude Hollandse Waterlinie. Onderweg gaat ze dieper in op de watergeschiedenis van de Lopiker- en Krimpenerwaard. Het gezelschap bezoekt Kaasboerderij Vlist en de Boezemmolen, wandelt door het natuur- en waterbergingsgebied de Hooge Boezem en sluit af met een rondleiding bij het Gemaal.

Op zaterdagmorgen 30 mei is het Gemaal het startpunt van het Stoom-, wind en waterarrangement. Na een kopje koffie met stroopwafel hoort het gezelschap over de geschiedenis en de noodzaak van het Gemaal. Een gids van Zuid-Hollands Landschap vertelt de wandelaars over de natuurontwikkeling in de waterbergingslocatie Hooge Boezem en neemt hen mee naar de Boezemmolen, waar de molenaar de rondleiding verzorgt. Meer informatie over beide arrangementen is te vinden op www.gemaalhaastrecht.nl of te verkrijgen via Lyanne de Laat, T 06 3001 3037 of E ll.merla@planet.nl.