Do.21-01: Plateelschilderen leren bij Ambachtelijk plateel

Eind januari start Trudy Otterspeer twee nieuwe cursussen plateelschilderen
in haar atelier aan de Hoge Gouwe nr. 51 in Gouda. Een waardevol Gouds ambacht krijgt weer aandacht.
Trudy Otterspeer is plateelschilder en oprichtster van Ambachtelijk Plateel. Zij is opgeleid als leerling bij Plateelbakkerij Zenith.
Haar atelier is gevestigd in de historische binnenstad van Gouda. Hier werkt ze aan unica, serica en restauratieprojecten.
Op haar voordracht werd ‘Plateelschilderen in Gouda’ in 2014 opgenomen op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.
Via cursussen deelt ze haar kennis om dit eeuwenoude ambacht levend te houden.
Tijdens een cursus wordt aandacht besteed aan de eerste beginselen van Gouds plateel en Delfts blauw én de historie van het ambacht.
Er wordt geleerd te werken met zowel traditionele als moderne materialen.
Een cursus bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur. Een cursus start op donderdagavond 21 januari van 19.00 tot 21.30 uur. en een op dinsdagochtend 26 januari van 10.00 tot 12.30 uur
Kosten: 395 euro, inclusief set van 3 traditionele schachtpenselen, een lesmap, met daarin onder andere aantekeningen van chef Piket, leermeester bij Plateelbakkerij Zenith,
alle andere materialen, glazuren en bakken, koffie / thee.
Er wordt in kleine groepen gewerkt, er kunnen maximaal 6 personen inschrijven. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar!
Meer informatie of inschrijven: info@ambachtelijkplateel.nl
of bellen naar: 06-42015656
Meer informatie over Ambachtelijk plateel via Facebook of www.ambachtelijkplateel.nl