Do.21-01: Expositie Pauline Bakker en Jeanette Jansen bij de Hollandsche Maagd

Van 21 januari t/m 27 februari loopt de nieuwe expositie in Galerie de Hollandsche Maagd in Gouda met grootse landschappen van Pauline Bakker en bronzen beelden van dieren van Jeanette Jansen. Op zaterdag 23 januari zijn Pauline Bakker en Jeanette Jansen van 15 tot 17 uur in de galerie voor de opening van de expositie en om hun werk zelf toe te lichten.
Pauline Bakker (1966) komt naar Gouda met nieuwe verstilde schilderijen van landschappen en stadsgezichten. Ook dieren spelen nu regelmatig een rol in haar werk. Haar schilderijen kenmerken zich door de ruimte en stilte die ze uitstralen, een schijnbare eenvoud maar indringende sfeer. Naast groot werk presenteert Pauline nu ook kleine landschappen en stadsgezichten.
Jeanette Jansen (1965) is geboeid door de kracht, souplesse en schoonheid van mens en dier. Dit komt tot uiting in haar intense beelden. Door delen weg te laten benadrukt Jeanette wat haar fascineert. Vaak vertonen haar dieren imponerend gedrag zoals wilde zwijnen en hazen dat kunnen. Zoals een bezoeker opmerkte zijn haar bronzen dieren levendig uitgebeeld en prachtig “in beweging”.
De expositie is te zien van 21 januari t/m 27 februari in Galerie de Hollandsche Maagd Openingstijden: do/vr 13-17u za 11-17u. Extra open op zo 2 januari en zo 14 februari 14-17u en op afspraak tel. 0615386063
Adres: Galerie de Hollandsche Maagd, Oosthaven 28, Gouda zie www.dehollandschemaagd.nl