Do.19-11: 3e Goudse rede voor verdraagzaamheid

Stichting 21 maart te Gouda organiseert op donderdag 19 november 2015 om 20.00 uur in Arti Legi , Markt 27 te Gouda de 3e Goudse rede voor verdraagzaamheid.

Deze rede zal worden uitgesproken door Tineke Lodders. Zij zal ingaan op de kracht van verbinding in een tijd van polarisatie.

Naar aanleiding van de Internationale Antiracismedag 21 maart en de Internationale dag van de verdraagzaamheid 16 november organiseert Stichting 21 maart , vaak in samenwerking met anderen al vele jaren o.a. lezingen, debatten, ontmoetingsmaaltijden, lessen voor basisscholen over tolerantie. Het thema van deze activiteiten is altijd gerelateerd aan voorkomen en/of bespreekbaar maken van vooroordelen, uitsluiting, discriminatie en racisme en het bevorderen van de onderlinge verdraagzaamheid.

Tineke Lodders is voorzitter van de stichting “Eén land, één samenleving”. Dit is een landelijk netwerk met als doel zich gezamenlijk in te zetten voor eenheid en verscheidenheid.
Tineke Lodders was eerder o.a. lid van de Eerste Kamer en gemeentebestuurder in Mook.

Programma:
– 19.30 uur Inloop
– 20.00 uur Welkomstwoord door Nettie de Bruijne
– 20.05 uur 3e Goudse rede voor verdraagzaamheid door Tineke Lodders
– 20.45 uur Pauze
– 21.15 uur Discussie met de aanwezigen
– 22.00 uur Afsluiting

U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en mee te praten. In verband met de beschikbare ruimte s.v.p. aanmelden via voorzitter@stichting21maart.nl.