Do.19-05: That Sugar Film in Cinema Gouda

Hoe is suiker ooit zo dominant geworden in onze eetgewoonten en cultuur? Wat doet het met ons lichaam en geest? En hoe kunnen we er op een gezonde manier mee omgaan? In ‘That Sugar Film’, die vanaf 19 mei in Cinema Gouda te zien is, werpt de Australische acteur Damon Gameau zich op als proefkonijn.

Na drie jaar geen suiker te hebben gegeten, gaat hij onder begeleiding van een team van wetenschappers en voedingsdeskundigen over op een dieet waarbij hij 60 dagen lang 40 theelepels suiker binnen krijgt. Het bijzonder is dat er geen frisdrank, chocolade, ijs of snoep op het menu staat. Damon eet alleen maar dingen die bekend staan als ‘gezond’, maar die in werkelijkheid vol zitten met verborgen suikers, zoals magere yoghurt, mueslirepen, sapjes en granen.

In de loop van dit project belicht Damon ook een aantal problemen waarmee de suikerindustrie te kampen heeft en laat hij zien op welke onverwachte plekken suiker op de loer ligt in de supermarkt. Deze film zal ieders ideeën over ‘gezond’ eten voorgoed veranderen!

Advertisements

Cinema Gouda, Burgemeester Jamessingel 25 Gouda | www.cinemagouda.nl