Do. 17-11: voorlichtingsavond ontlastingsproblemen

Rennen voor het toilet in de hoop dat je op tijd bent, of altijd buikpijn omdat je juist nooit hoeft? Het niet kunnen ophouden (incontinentie) of juist het niet kwijtraken (obstipatie) van ontlasting zijn veel voorkomende problemen die het dagelijks functioneren flink in de weg kunnen zitten. Daarom organiseert het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) samen met Coloplast*) op donderdagavond 17 november een voorlichtingsavond over ontlastingsproblemen.

Coen Baeten (chirurg GHZ) besteedt tijdens de voorlichting aandacht aan de verschillende vormen van incontinentie en obstipatie. Wanneer zoek je hulp en welke oplossingen zijn er? Er is informatie van de fysiotherapeut, de continentieverpleegkundige en een verpleegkundige van Coloplast. Ook is er gelegenheid tot (anoniem) vragen stellen.
Kijk voor het hele programma en voor aanmelden op: www.ghz.nl/inschrijven

Defecatiespreekuur
In het GHZ is een speciaal spreekuur voor mensen met ontlastingsproblemen: het defecatiespreekuur. Binnen één dag vindt onderzoek en diagnose plaats. Een team van specialisten en andere deskundigen staat klaar om patiënten de best passende behandeling te geven.

Advertisements