Do. 10-11: Dialogen in het Huis van de Stad

Op donderdag 10 november zullen er in het Huis van de Stad dialoog gesprekken plaats vinden in het kader van de landelijke Week van de Dialoog (4- 13 nov).

De Dag van de Dialoog is gestart in Rotterdam na 9/11 om meer sociale verbondenheid te creëren www.nederlandindialoog.nl. Op dit moment zijn er meer dan 100 steden en plaatsen in Nederland die participeren door in deze week dialogen te organiseren.

In Gouda zijn we met een klein groepje vrijwilligers dit jaar oriënterend ( en ook een beetje laat) begonnen en het is dan ook voor ons geweldig nieuws dat er dialoog tafels van 10-12 uur/ 14-16 uur en 17.30-19.30 uur in het Huis van de Stad zullen gaan plaats vinden.

Advertisements

Het thema voor de dialogen is ‘ Verbinding maak het Mee(R)’. Bij deze vorm van dialoog wordt de appreciate inquiry gebruikt, dwz waarderend onderzoek. Het bijwonen van een dialoog gesprek, volgens de Dag van de Dialoog methode, werkt heel erg verbindend. Mensen delen vaak de ervaring dat er voor het eerst in hun leven naar hen geluisterd wordt.

Iedere generatie kan bij de dialoog aanschuiven, het is juist heel verrassend om mensen bij elkaar aan tafel te laten zitten die elkaar niet kennen of elkaar ooit ontmoet hebben.