Do.12-11: Mee naar Giselle in de Stopera

Het Evertshuis maakt het mogelijk om op donderdag 12 november mee te reizen naar de Klassiek Balletvoorstelling Giselle in de Stopera te Amsterdam.

Giselle is niet alleen een van de meest romantische werken uit het klassieke balletrepertoire, het is ook een van de uitdagendste producties waar het gaat om het dramatische en emotionele inlevingsvermogen van de hoofdrolspelers. Niet voor niets staat het ballet bekend als de “Hamlet van de dans”. GISELLE wordt uitgevoerd door ons Nationale Ballet (Amsterdam). Choreografie: Marius Petipa. De vaste choreografen van het Nationale Ballet zijn: Hans van Manen en Krzysztof Pastor.

Onmogelijke liefde
Het ballet handelt over een graaf die verliefd wordt op een boerenmeisje, haar – door niet zijn ware identiteit te onthullen – om de tuin leidt en daarmee uiteindelijk het noodlot over haar en zichzelf afroept. Een verhaal dat, hoewel in deze productie gesitueerd tegen het einde van de achttiende eeuw, nog altijd actueel is: onmogelijke liefde is immers een thema van alle tijden.

Opstapplaatsen bus: parkeerplaats Zalencentrum De Brug, Dunantlaan 1, Reeuwijk en NS Station Bodegraven. De bus zet u af voor de ingang van de Stopera in Amsterdam. De voorstelling begint om 20.15 uur, de bus zal rond 17.00 uur richting Amsterdam vertrekken. Geïnteresseerden kunnen nu plaatsen reserveren à € 65.00 (incl. vervoer en entree) bij het Evertshuis, Julianastraat 4 in Bodegraven, 0172-618484 of kijk op www.evertshuis.nl.