Do. 12-10: Muziektheater voorstelling ‘MATGA

Op 12 oktober vindt de muziektheater voorstelling “MATA HARI” plaats in De Goudse Schouwburg.
De voorstelling was eerder al te zien in Friesland ( de geboortegrond van Mata Hari) en in Parijs. Nu zal de Op 12 Op Op 12 oktober vindt de muziektheater voorstelling “MATA HARI” plaats in De Goudse Schouwburg.
De voorstelling was eerder al te zien in Friesland ( de geboortegrond van Mata Hari) en in Parijs. Nu zal de
voorstelling in heel Nederland in de theaters te zien zijn.

In 2017 is het 100 jaar geleden dat Mata Hari door de Fransen in Vincennes door een vuurpeloton gedood werd. Op verdenking van dubbelspionage voor de Duitsers. 100 jaar na haar dood worden de dossiers heropend. Wellicht wordt er dan eindelijk duidelijk of Margaretha Zelle wèl of niet onschuldig ter dood veroordeeld is.

De net als Mata Hari uit Leeuwarden afkomstige eigenzinnige artieste Tet Rozendal gooit alles in de strijd om het publiek deelgenoot te maken van haar zoektocht; naar het leven van de mysterieuze en verleidelijke Mata Hari, en ook naar de Mata Hari in zichzelf. 100 jaar na haar executie krijgt de legendarische Mata Hari opnieuw een stem, in deze muzikale theatervoorstelling.

Advertisements

Een zoektocht met de intrige van een spionage schandaal, met een zucht Parijse ooh- la- la en een vleug mystiek uit Nederlands Indië. Naar een antwoord op de vraag: wat bezielde Margaretha Zelle uit Leeuwarden toch?

Regie: Brigitte Odett, Muziek: Erik de Reus, Spel en script: Tet Rozendal
Op de website www.tetrozendal.nl zijn de speeldata te vinden.
Bijlage:Pers foto ‘MATA HARI”’ fotografie: Lutske Veenstra,(naam graag vermelden)