Do.10 en Vrij.11-12: Schrijfmarathon in Gouda

In de Goudse Wereldwinkel (op 10 december) en in de Goudse bibiotheek (op 11 december) organiseert Amnesty-groep Gouda dit jaar een ‘Schrijfmarathon’. Ook op andere plekken in de wereld wordt massaal brieven geschreven waarin om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen wordt gevraagd.

Amnesty Nederland organiseert dit jaar voor de derde keer een Schrijfmarathon. Gouda doet dit jaar voor het eerst mee. Vorig jaar werden er vanuit Nederland 70 duizend handgeschreven brieven verstuurd. Met de Goudse deelname komt dat aantal wellicht nog hoger uit. Dit jaar wordt onder andere geschreven voor Leyla en Arif Yunus uit Azerbeidzjan. Amnesty volgt hun situatie nauwgezet, sinds ze in de zomer van 2014 werden opgepakt. Op 6 augustus jl. eiste de aanklager op basis van verzonnen aanklachten respectievelijk negen en elf jaar cel. Leyla Yunus had zich onder meer kritisch uitgelaten over de Europese Spelen in Baku.

Schrijven op 10 en 11 december
Iedereen die een bijdrage wil leveren aan Amnesty’s Schrijfmarathon kan op donderdag 10 december van 14 tot 20 uur terecht in de Wereldwinkel en op vrijdag 11 december van 13 tot 18 uur terecht in de Bibliotheek in de Chocoladefabriek. Daar kunnen deelnemers aan de schrijfactie aan de hand van voorbeeldteksten hun brief of solidariteitskaart schrijven. Meer informatie op www.gouda.amnesty.nl.