Do. 10-5: Keramiekwandeling Goudse Gidsen Gilde

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gouda – Speciaal voor de Goudse Keramiekdagen op 10 en 11 mei organiseert het Goudse Gidsen Gilde op donderdag 10 mei een unieke keramiekwandeling. Loop mee met de gids, maak kennis met Gouda en leer alles over de productie van aardewerk door de eeuwen heen.

Zeven eeuwen lang gloeiden er in Gouda pottenbakkersovens. Aanvankelijk werden die ovens gevuld met grof gebruiksaardewerk. Daarna volgden fijner aardewerk, kleipijpen, tegels, serviezen, luxe goederen en sieraardewerk met als hoogtepunt het Gouds Plateel. De meeste ovens zijn inmiddels afgekoeld en verdwenen, maar gelukkig heeft Gouda nog veel plekjes die herinneren aan dit rijke keramische verleden.

Het begin- en eindpunt van de wandeling op 10 mei is voor de Goudse Waag op de Markt. De wandeling duurt van 14.00 tot circa 15.30 uur. Deelname kost vanaf 12 jaar bij online boeking en betaling 3,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Op de wandeldag zelf kun je – indien plaats beschikbaar – terecht bij de VVV balie in de Waag. Het tarief bedraagt dan 4 euro per volwassene. Aanmelden kan via www.goudsegidsengilde.nl. Het maximum aantal deelnemers is 20 personen.

Advertisements

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

10-05-2018 13:41