Do. 10-5: Hemelvaart feest op Dierenweide Goverwelle

Gouda – Op Hemelvaartsdag, 10 mei, is het feest op Dierenweide Goverwelle. Nu alle schapen- en geitenlammetjes geboren zijn krijgen alle bezoekers beschuit met muisjes. De schapenmoeders kunnen nu geschoren worden, dat is zoals elk jaar een prachtig gezicht voor jong en oud.

Bij de schapen is de vacht na de winter nogal vuil en als ze geschoren worden komt de witte binnenkant van de vacht te zien. De schapen zijn dan een stuk dunner en de lammetjes moeten goed kijken en ruiken wie hun moeder is.

Daarnaast zal het nieuwe onderkomen van de duiven, een mooie duiventil, worden onthuld, de kippen mogen weer los en kunnen worden gevoerd en kinderen kunnen verven en worden geschminkt. Er is weer het heerlijke boerderij-ijs en er zijn poffertjes.

Advertisements

Dierenweide Goverwelle is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De onthulling van de duiventil is om 12.30 uur en het schapen scheren begint om 13.30 uur. Verven en schminken kan de hele dag. Voor meer informatie kun je mail naar yvon@dierenweidegoverwelle.nl, bellen naar 06-26 40 26 91 of zie www.dierenweidegoverwelle.nl

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

10-05-2018 13:35