Do.05-05: Museum Gouda tijdens Goudse Keramiekdagen

Het is inmiddels een traditie geworden, de Plateelkeurdag in de tuin van Museum Gouda. Al jarenlang kunnen liefhebbers van Gouds plateel hun vaasjes, wandborden, tegeltableaus, plastieken en serviesgoed aan een viertal deskundigen laten zien. Meestal kunnen de datering, fabriek, schilder en natuurlijk niet te vergeten de waarde wel bepaald worden.

Op Hemelvaartsdag 5 mei 2016 tussen 12.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom met maximaal drie stuks plateel. Natuurlijk is het ook heerlijk verpozen op het terras van Museum Gouda waar soms ook de nodige verrassingen op het gebied van het Gouds plateel op de voet te volgen en te horen zijn. Het bijwonen van de Plateelkeurdag in de museumtuin is gratis.
Rondleiding ‘Gouds plateel’ in Museum Gouda tijdens de Goudse Keramiek Dagen

Op donderdag 5 mei 2016, Hemelvaartsdag, kunnen geïnteresseerden in Museum Gouda een rondleiding volgen waarbij het Gouds plateel centraal staat.

Advertisements

Plateel is beschilderd aardewerk. Het decor of motief wordt met de hand op het plateel geschilderd. In het museum worden topstukken geëxposeerd van de Goudse aardewerkfabrieken, zoals Plateelbakkerij Zuid-Holland, Aardewerkfabriek Goedewaagen, Plateelfabriek Ivora, Plateelbakkerij Zenith, Kunstaardewerkfabriek Regina en Plateelbakkerij Flora.
De rondleiding start in de foyer Achter de kerk en start om 14:00 uur. De rondleiding kost € 3,- (excl. museumentree). Aanmelden kan via rondleidingen@museumgouda.nl.
En uiteraard bent u ook van harte welkom in het museum zelf, met o.a. de tentoonstelling Erasmus ‘Ik wijk voor niemand’ en ‘OOG voor DETAIL’.