Do.05-03: Tv-programma 'Van de Kaart' in Gouda

Het populaire tv-programma ‘Van de Kaart’ komt terug op TV West. Vanaf donderdag 5 maart gaat Jet Sol elke donderdag de uitdaging aan om een kaarsrechte lijn af te leggen door onze regio. Onderweg ontmoet ze bijzondere mensen en bezoekt ze markante plekken. In de eerste uitzending loopt ze van de Turfmarkt naar de Keerkring in Gouda.

Samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Cees van de Knaap gaat Jet op pad. Dwars door huizen, struinend door straten en klimmend over schuttingen ontmoeten ze allerlei mensen uit de regio. Een programma met  bijzondere ontmoetingen en hilarische situaties. Iedere week is het spannend of Jet het eindpunt haalt. Als het lukt wacht haar een groots welkom. Lukt het haar niet, dan zal ze een pittige tegenprestatie moeten leveren.

 

Een rechte lijn door Gouda

De allereerste uitzending start Jet op de Trappenbrug op de Turfmarkt in Gouda en gaat vervolgens door de Lange Dwarsstraat met de Goudse kistjes. Dan ziet Jet in de Nieuwe Haven een etalage met dertig wekkers en moet eigenlijk dwars door dit huis. Via een kano vaart Jet over de Kattensingel en komt ze terecht bij het echtpaar Kossen aan de Beverninghlaan. Dit bijzondere echtpaar spaart klokken en poezenbeeldjes. “De poezen spaart zij, we hebben er een kleine 600”, vertelt de man des huizes aan Jet.

Na deze bijzondere ontmoeting vervolgt Jet haar weg door het Van Bergen IJzendoornpark. Na dit park volgt de praktijkschool het Segment waar de voorbereidingen van een schoolfeest in volle gang zijn. Met de finish in zicht, de brandweerkazerne aan de Keerkring, moet Jet eerst nog water zien over te steken. Maar of dat gaat lukken…

 

Nodig Jet uit

Iedereen in de regio kan zich aanmelden als eindpunt van een aflevering van Van de Kaart. Nodig Jet uit om je straat, brommervrienden, breiclub of sportvereniging eindpunt te laten zijn in een van de komende afleveringen. Stuur een mailtje naar vandekaart@omroepwest.nl.

Uitzendtijden

Van de Kaart met Jet Sol, vanaf 5 maart elke donderdag vanaf 17.00 uur op TV West (herhaling elk uur tot vrijdagmorgen). De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.

A0 poster liggend outl copy