Do.03-03: Film The True Cost de Oostpoort

‘The True Cost’ is de naam van de film die op donderdag 3 maart aanstaande te zien is in de Oostpoort.
The True Cost gaat over de kleding die we dragen, over de mensen die de kleding maken en over de impact die deze industrie heeft op onze wereld. The True Cost is een baanbrekende documentaire, die de achterkant van mode van verschillende kanten belicht en verheldert. De prijs van kleding is de laatste decennia steeds lager geworden. Wie kickt er niet op een koopje? De hoofdvraag in de film: wie betaalt dan de prijs van onze kleding?

Deze film past goed in de 40-dagentijd. Deze tijd voor Pasen is een tijd van inkeer. De film zet je aan het denken. Gelovigen kunnen er een oproep van God in horen om op te staan tegen de uitbuiting van deze tijd en deel uit te maken van een verandering. In de Bijbel is onder meer de volgende tekst te vinden: ‘Broeders en zusters, u bent geroepen’ om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen maar dien elkaar in liefde, want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf.’ (Galaten 5)
Kerks of niet-kerks, kom in elk geval kijken op 3 maart om 20.00 uur. De film duurt 92 min. en is Nederlands ondertiteld. Na de film is er een hapje en een drankje en gelegenheid om informeel met elkaar van gedachten te wisselen. De toegang is vrij, er staat een collectebus.