DJ Rubayne is upcoming

Gouda – Ruben Bruil is 21 jaar oud en draait als dj sinds 2014 in verschillende clubs. Op dit moment is hij veel aan het produceren in zijn eigen studiootje. Afgelopen zomer stopte dj-trio THRWBVCK T en zijn de mannen solo gegaan. Luuk van Essen als Lukas Vane, Ruben als Rubayne en Nino Agten is zelfs helemaal gestopt met het draaien. Onder de naam Rubayne is hij nu upcoming en staat hij op verschillende feesten binnen en buiten Gouda.

‘’Het allereerste feestje waar ik draaide was in de Gonz, bij het feest ‘Dierentuin’, dit was samen met Nino met wie ik later in TRWBVCK T zat”, vertelt Ruben. ‘’Het was op 5 december en ik had nog nooit ergens een set gedraaid. Het feest was uitverkocht en het was een succes. Vanaf deze gig ben ik doorgegaan met draaien op verschillende feesten en heb ik veel muziek geremixt. Op dit moment ben ik vooral bezig met het maken van eigen producties. Ik begin vanaf nul en bouw een track op. Thuis heb ik twee computers en een keyboard staat, waar ik mee werk. Vroeger heb ik piano gespeeld, maar dat heb ik niet heel erg goed bijgehouden. Het keyboard dat ik nu heb, is een stuk kleiner en is speciaal gemaakt voor beats. Ik zit eraan te denken weer pianoles te nemen, maar alleen als de tijd het toe laat. Op de computers die ik gebruik staat Frooty Loops Studio, een programma waarbij je elk klein geluidje kunt aanpassen. Hierdoor kan je een klein pianoloopje ombouwen tot een EDM-Track

Stijlen
‘’Toen ik begon met draaien was EDM het helemaal. Dat is ook de reden dat ik begonnen ben met het draaien van EDM. Ik heb die lijn doorgezet omdat het precies het genre is waarmee je mensen los krijgt. Hiphop is ook zo’n stijl, die probeer ik vaak in mijn sets mee te nemen. Ook met THRWBVCK T draaiden we deze stijlen. We hebben op grote feesten gestaan met grote artiesten en werden ook door die artiesten gesupport. Mijn laatste eigen tracks heb ik naar de grote labels gestuurd en onder andere Blasterjaxx heeft het nummer gehoord.’’

Studie
“Ik heb zeker niet altijd de tijd om muziek te maken. Met mijn laatste track was ik veertig uur mee bezig en ik zou er het liefst nog vocalen op hebben, dus het nummer is nog steeds niet af. Veertig uur is best veel tijd en buiten de muziek heb ik ook nog school”, vertelt Ruben. ‘’Ik zit nu in het derde jaar van European Studies in Den Haag. Zeker in toetsweken heb ik weinig tot geen tijd voor optredens of om nieuwe muziek te produceren.

Wil je gratis op de hoogte blijven van de nieuwe tracks van Rubayne? Check zijn SoundCloud: www.soundcloud.com/rubayne