Dichter van Dienst bij begrafenis eenzame dode

Gouda – Gouda kent sinds donderdag 12 april het het Dichter van Dienst-concept. Dat betekent dat een dichter een gedicht voorleest bij de begrafenis van een eenzame dode, iemand zonder familie of ander netwerk. Stadsdichter Joost Reichenbach nam het initiatief hiervoor en gaat dit coördineren in samenwerking met de gemeente uitvaartverzorger Monuta.

De stadsdichter neemt dit op zich samen met de dichters Jeffrey van Geenen en Chris Bellekom. Andere dichters kunnen zich hierbij aansluiten, hoewel er geen grote groep nodig is. In Gouda gaat het slechts om een of twee van dergelijke begrafenissen per jaar. Inmiddels hebben zich via Facebook al verschillende dichters aangemeld.

Dichter van Dienst Starik

Joost Reichenbach: “Voor het Goudse Dichter van Dienst-concept zocht ik advies bij de dichter F. Starik, de grondlegger van het concept in Amsterdam. Hij werd in binnen- en buitenland het gezicht van de Eenzame Uitvaart.” Starik is inmiddels overleden. Joost Reichenbach draagt daarom het Goudse Dichter van Dienst concept op aan F. Starik.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

13-04-2018 12.00 12:16