Jeugdtheaterhuis sluit lesseizoen feestelijke af met Jeugdtheaterhuis Weekend

Gouda – Alle leerlingen, docenten en medewerkers van het Jeugdtheaterhuis Gouda slaan zaterdag 14 en zondag 15 april de handen ineen voor de eerste editie van het Jeugdtheaterhuis Weekend. Een feestelijke afsluiting van het lesseizoen dat op alle leslocaties wordt gevierd.

Nog nooit speelden leerlingen van het Jeugdtheaterhuis dezelfde voorstelling; een voor de leerlingen 12- en een voor de 12+’ers. Daarnaast spelen ook de Productieklassen hun voorstelling. Deze dagen ademt, ruikt, voelt en proeft Cultuurhuis Garenspinnerij alleen maar Jeugdtheaterhuis. Meer informatie via www.jeugdtheaterhuis.nl.

Buitenstebinnen

De 12+ klassen van het Jeugdtheaterhuis onderzoeken verschillende emoties. Ze duiken in bekende toneelteksten, blazen oude personages nieuw leven in, zingen, dansen en vertellen eigen verhalen om deze emoties tot leven te laten komen. Zaterdag 14 april om 14.30 en 16.00 uur in Cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34 in Gouda.

Advertisements
Wij.

De leerlingen uit de 12- klassen nemen de bezoekers in de voorstelling ‘Wij.’ mee naar een wereld van verhalen. Mooie verhalen, verdrietige verhalen en verhalen die zo spannend zijn dat men niet anders kan dan op het puntje van de stoel gaan zitten. Ze verzinnen en verwonderen, vallen en verlangen, struikelen en stromen en spelen van het puntje van hun tenen tot het puntje van hun neus. Zondag 15 april om 14.00 en 15.30 uur in Cultuurhuis Garenspinnerij.

Laat je niet kisten (12+)

In de Productieklas van het Jeugdtheaterhuis maken leerlingen onder leiding van een regisseur een voorstelling van een bestaande toneeltekst of vanuit eigen inspiratiebronnen. Dit jaar bundelen alle Productieklassen Gouda hun kracht en maken de voorstelling Laat je niet kisten. Een voorstelling vol lucht over hetgeen waar we als de dood voor zijn. Zaterdag 14 april om 20.00 uur (uitverkocht) en zondag 15 april om 18.00 uur in Cultuurhuis Garenspinnerij.

Over het Jeugdtheaterhuis

Stichting Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland stimuleert kinderen en jongeren al vijfentwintig jaar om theater tot een zinvol deel van hun leven te maken. De jeugd van 4 tot 21 jaar kan hier theaterlessen volgen en meespelen in voorstellingen. Het Jeugdtheaterhuis probeert met kunsteducatieve workshops en projecten op scholen voor primair en voortgezet onderwijs ook kinderen en jongeren te bereiken die niet vanzelfsprekend met theater in aanraking komen.

Naast de afdeling in Gouda, is het Jeugdtheaterhuis actief in Alphen aan den Rijn, Capelle aan den IJssel, Leiden en Maassluis. Meer informatie is te vinden op www.jeugdtheaterhuis.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

13-04-2018 09:15