Di. 30-10: Lezing ‘Gods hart voor Israël’ door Heleen Bénard

Gouda – Op dinsdag 30 oktober is er in Gouda een lezing voor Women Aglow afdeling Gouda met Heleen Bénard, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Gods hart voor Israël. De bijeenkomst vindt plaats in de Oostpoort, Aderpolderweg 19 in Gouda. Aanvang is om 10.00 uur en de toegang is gratis.

Israël is al duizenden jaren Gods volk, maar als onafhankelijke Joodse staat is het moderne Israël pas 70 jaar oud. Met vreugde keren ze terug uit al meer dan 130 landen, een terugkeer die beloofd is in het Profetisch Woord. Wat zegt ons deze terugkeer van Zijn volk? Ook wel Zijn knecht, Zijn oogappel genoemd. Wij mogen de onlosmakelijke verbondenheid zien van Israël en de komst van de Messias van Israël: onze Heer en Heiland. Geeft dit ons levensvreugde? We leven in een spannende tijd, maar ook met een hoopvolle werkelijkheid, immers met eigen ogen zien wij hoe de Here naar Zion wederkeert (Jesaja 52:8).

Achtergrond spreekster

Vanaf haar 21ste werkte Heleen Bénard enkele jaren in Jeruzalem en sinds die tijd is Israël voor haar diep verbonden met Gods Woord. Heleen: “In de Bijbel wordt Israël 1477 keer genoemd, Jeruzalem 802 keer en Sion 157 keer. Als het voor mijn Hemelse Vader zo belangrijk is, wil ik ook voortdurend met Israël bezig zijn. Het is vreugde te ervaren hoe letterlijk het profetische woord vervuld wordt in onze dagen!” Ze besluit: “Gods Volk is in beweging. Lezend door de profeten zien we de komst van de Messias naderen. Bezig zijn met Israël is bezig zijn met je toekomst.”

Advertisements

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

30-10-2018 09:00