Di.24-03: HOP lezing over 'Familie Reepmaker'

Op dinsdagavond 24 maart 2015 verzorgt Kees Verlooij in het Historisch Ontmoetingspunt (HOP) in de Bibliotheek De Groene Venen te Waddinxveen de lezing over de familie Reepmaker.

Deze familie komt oorspronkelijk uit Brabant. De oudst bekende is Hendrik Reepmaker die in de 15e eeuw in en rond Eindhoven woont. In 1568 vertrekt de familie naar Haarlem en vestigt zich later in Amsterdam. De familie wordt een koopmansfamilie van aanzien in Amsterdam en Dordrecht, mede door huwelijksverbintenis met de zeer gefortuneerde familie Trip uit Amsterdam.

 

Advertisements

De familie bezit de ambachtsheerlijkheid Strevelshoek en Mr. Adriaan Reepmaker wordt door huwelijk tevens heer van St. Hubertsgerecht, Noord-Waddinxveen en Sleeuwijk. De familie woont deels in Rotterdam en in Noord-Waddinxveen in het aanzienlijke landhuis Souburgh. Van 1744 tot 1829 speelde de familie Reepmaker een belangrijke rol in de Waddinxveense samenleving.

 

De lezing start om 20:00 uur in de Bibliotheek te Waddinxveen, Cultuurhuys De Kroon, Gouweplein 1, en duurt tot 22:00 uur, de zaal is geopend vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten zijn voor €2,50 verkrijgbaar aan de informatiebalie van het Cultuurhuys De Kroon. U kunt deze ook reserveren via de website van de Bibliotheek De Groene Venen of het Cultuurhuys De Kroon. Consumpties zijn tegen betaling te verkrijgen bij het Cultuurhuys de Kroon

Tevens is er een expositie met beeldmateriaal die aansluit bij de lezing. De expositie is te bezichtigen in de HOP vitrines in de bibliotheek (op de 1e verdieping tegenover de informatiebalie) tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De openingsuren kunt u vinden op de website www.bibliotheekdegroenevenen.nl.

reepmaker