Di.23-06: Opening expositie 'Beeldvorming'

Zestien kunstenaars verdiepten zich in elkaar en elkaars werk. Hoe kijken ze naar het werk van de ander? Aan kunstenaars van de Firma Van Drie werd gevraagd opeenvolgend op elkaar een foto te maken van hun werk als reactie op elkaars werk. Het resultaat is een ketting van intrigerende artistieke uitingen en is te zien in de tentoonstelling ‘Beeldvorming’ van 23 juni tot en met 12 juli.

Als kunstenaars zich aanmelden bij de Firma Van Drie, doen ze dat meestal om contact te leggen met collega’s en om met elkaar van gedachten te kunnen wisselen. Leni van den Band nam het initiatief om een bijdrage aan dit contact te leveren met een project dat de werktitel ‘KunstKettingReactie’ kreeg. Op een speciaal belegde avond lichtten de deelnemende kunstenaars hun reacties en werkwijzen aan elkaar toe. Jaap Mees maakte hiervan een beeldregistratie, die tijdens de expositie non-stop te zien is. De toeschouwer krijgt hiermee een inkijkje in werk en werkwijze van de deelnemende kunstenaars.

De deelnemers zijn:
Leni van den Band, Jaap van den Berg, Jos van der Biezen, Lorna Buckley, Casper Cammeraat, Paul Daelmans, Alicia Gil Mataix, Roboodt Kleij, Marianne Lint, Marjolein Maitimu, Matthé van Oostrom, Rien Potters, Piet Spek, Juul Versloot, Arjenne Vossepoel en Ank van der Wal.

Op vrijdag 26 juni is de opening van de expositie Beeldvorming door Wijnand Scholtens, voorzittter van de Firma Van Drie, met daarna een toelichting op het project door initiatiefnemer Leni van den Band. Aanvang 20.30 uur.