Di.22-03: Voorlichtingsavond over ADHD: volwassenen

Op dinsdag 22 maart vindt een voorlichtingsavond over ADHD: volwassenen plaats. De bijeenkomst wordt gehouden in Gebouw De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda en begint om 19:30 uur. De organisatie is in handen van het Samenwerkingsverband GGZ Voorlichting in de regio Midden-Holland.

ADHD betekent een aandachtstekort-stoornis; deze stoornis komt ook bij volwassenen voor en leidt regelmatig tot lastige problemen in het dagelijks leven. Mensen met ADHD hebben last van een voortdurend onrustig gevoel en een gejaagde gedachtegang, concentratie- en aandachtsproblemen, impulsiviteit, zijn vaak dingen kwijt, chaotisch gedrag, gebrek aan organisatietalent of snel afgeleid zijn. Vaak neemt de hyperactiviteit, die veel kinderen met ADHD kenmerkt, af naarmate de leeftijd vordert maar kan er wel een innerlijke onrust gevoeld worden. Ook kunnen volwassenen met ADHD hun gesprekspartners op onnodige momenten onderbreken. ADD is een vorm van ADHD zonder de hyperactiviteit.

Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige hoe het is ADHD te hebben en hoe je hiermee omgaat. Een professional gaat dieper op het onderwerp in, vertelt welk hulpaanbod er is en geeft omgangsadviezen.

Meer informatie: bel 0182 56 36 00 of mail naar preventie.gouda@rivierduinen.nl. Aanmelden is niet nodig.

Op www.rivierduinen.nl/agenda staat meer informatie over voorlichtingsavonden en cursussen bij GGZ Rivierduinen.