Di.21-04: Voorlichtingsavond over eetstoornissen

Op dinsdag 21 april  vindt in Gouda een voorlichtingsavond over eetstoornissen plaats.  Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.
Een eetstoornis is een psychische stoornis waarbij sprake is van verstoord eetgedrag. Naar schatting hebben er in Nederland zo’n 26.000 mensen een eetstoornis. Voor hen is voedsel een obsessie geworden. Het beheerst hun leven. Er zijn verschillende vormen van eetstoornissen. Sommigen eten te weinig of te veel en anderen wisselen perioden van te weinig en te veel eten af. Voor hen worden gedachten over eten, het eigen lichaam en gewicht vaak dwangmatig.
Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een ervaringsdeskundige u hoe het is om een eetstoornis te hebben en hoe hij/zij het herstel vormgeeft. Een deskundige vertelt tijdens de informatieavond over eetstoornissen. Wat is het eigenlijk, welke vormen zijn er, waaraan kun je het vroegtijdig herkennen en welke behandelmogelijkheden zijn er? Wat kun je zelf doen en wat kunnen mensen in de directe omgeving doen? De aanwezigen kunnen vragen stellen.

 

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 21 april
  • Tijd: 19:30 – 21:30 uur
  • Locatie: Gebouw De Veste, Ridder van Catsweg 300 in Gouda
  • Organisatie: Samenwerkingsverband GGZ voorlichting in de regio Midden-Holland

 

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Vragen zijn welkom via preventie@ggzmiddenholland.nl of via 0182 56 36 00.

\