Di.21-04: Muzikale Familievoorstelling

De Goudse Theaterwerkplaats Twee Hondjes en musicus Jaap Mulder sloegen de handen ineen en staan 21 en 22 april in de grote zaal van Het Cultuurhuis De Garenspinnerij. ‘De dag dat Tommy drie werd’ is een uniek muziekverhaal uit het concentratiekamp Theresienstadt.

Het idee voor de voorstelling kwam nadat regisseur Janjaap van Elst het toneelstuk ‘De dag dat Tommy drie werd…’ van Kees van der Zwaard zag, twee jaar geleden. Hij wist dat daar iets mee moest gebeuren. De originele tekeningen en aquarellen maakten het hem duidelijk. Hij polste De Brede School Gouda om te kijken naar de mogelijkheden om dit verhaal uit te voeren.

“De dag dat Tommy drie werd…” is het muzikale verhaal van Hans en Bedrich Fritta die met hun zoontje Tommy proberen te overleven in het concentratiekamp. Halverwege het repetitieproces werd duidelijk dat dit een voorstelling voor ieder publiek werd.

Meer informatie over data en tijden is te vinden op www.tweehondjes.net. Kosten voor kinderen tot veertien jaar tien euro, volwassenen 12,50.