Di.19 & Wo.20-04: Intouchables op toneel De Goudse Schouwburg

Intouchables veroverde in 2011 de harten van talloze bioscoopbezoekers. Alleen al in Nederland zagen meer dan 1,2 miljoen mensen de film. Op dinsdag 19 en woensdag 20 april is het waargebeurde verhaal van de vriendschap tussen de verlamde miljonair Philippe en de ex-gedetineerde Driss op de planken van De Goudse Schouwburg te zien.

De ontroerende ontmoeting tussen twee werelden. De schatrijke Philippe, die door een val bij het paragliden een hoge dwarslaesie heeft opgelopen, vecht tegen een leven van verzorging, medelijden en passiviteit. De straatarme Driss, die zijn leven lang nog niet een echte baan heeft gehad, vecht tegen een leven van uitzichtloosheid, criminaliteit en gevangenisstraf. Driss wordt de persoonlijk verzorger van Philippe. Ze zoeken samen het avontuur, leren van elkaar en ontdekken ieder op een heel eigen manier de liefde. Ze maken dingen mee, die ze nog nooit eerder meegemaakt hebben. Ze genieten en hebben pijn. Ze leven.

Huub Stapel speelt Philippe. Cyriel Guds, die nu nog op de toneelschool in Maastricht zit, speelt Driss. De gelauwerde acteur en het ontluikend talent samen op de planken!
Dinsdag 19 en woensdag 20 april, 20.00 uur in De Goudse Schouwburg, Boelekade 67 Gouda. www.goudseschouwburg.nl.