Di.19-01: HOP Lezing ´C.V.V. Be Fair Waddinxveen´

Op dinsdagavond 19 januari 2016 verzorgt Tom Glasbeek (voorzitter van C.V.V. Be Fair) in het Historisch Ontmoetingspunt (HOP) in de Bibliotheek De Groene Venen te Waddinxveen de lezing over de christelijke voetbalvereniging Be Fair.
Tijdens de lezing komen onder andere aan de orde: een kleine algemene historische verhandeling over het fenomeen voetbal, het ‘verzuilde’ voetbal in Nederland en in het bijzonder in Waddinxveen, de moeizame oprichting van de christelijke sportvereniging Be fair, de omni-vereniging Be fair.
Daarnaast wordt aandacht besteed aan de groei van de vereniging en de druk op de vrijwilligers, de bouw en verbouwingen van clubhuis en kleedkamers, de sportieve hoogte- en dieptepunten, de verplaatsing van het Warnaarplantsoen naar de Plasweg (Toernooiweg). Ook is er aandacht voor het G-voetbal, de meisjes- en damesafdeling en het actuele reilen en zeilen van de vereniging.

De lezing start om 20:00 uur in de Bibliotheek te Waddinxveen, Cultuurhuys De Kroon, Gouweplein 1, en duurt tot 22:00 uur, de zaal is geopend vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten zijn voor €2,50 verkrijgbaar aan de informatiebalie van het Cultuurhuys De Kroon. U kunt deze ook reserveren via de website van de Bibliotheek De Groene Venen of het Cultuurhuys De Kroon. Consumpties zijn tegen betaling te verkrijgen bij het Cultuurhuys de Kroon.
Tevens is er een expositie met beeldmateriaal die aansluit bij de lezing. De expositie is te bezichtigen in de HOP vitrines in de bibliotheek (op de 1e verdieping tegenover de informatiebalie) tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De openingsuren vindt u op de website www.bibliotheekdegroenevenen.nl.